ГоловнаСвіт

Швейцарці назвали найбезпечніший транспорт для подорожі

Найбільше число аварій припадає на частку автомобілів, зазначають експерти.

Швейцарці назвали найбезпечніший транспорт для подорожі
Фото: segodnya.ua

Федеральна служба статистики опублікувала дані з безпеки різних видів транспорту.

Згідно з даними, найбільше число аварій припадає на частку автомобільного транспорту. Торік в аваріях загинули 320 осіб, 4 475 були важко поранені. 19 тисяч отримали легкі поранення.

У середньому на мільйон мешканців у Швейцарії припадають 28 летальних наслідків. Що набагато нижче, ніж у Німеччині (45 осіб), Іспанії (54 людини), Франції (64 жертви), Австрії й Італії (66 і 68 осіб), Греції та Польщі (111 і 102 загиблих).

Однак кількість загиблих під час мандрів залізничним та авіатранспортом за останнє десятиліття теж зросла. 2011 року у Швейцарії 13 людей загинули під час подорожей залізницею, стільки само жертв повітряних перельотів.

Експерти з'ясували, що найчастіше позбутися життя можна під час поїздки на мотоциклі. Для наочності була розроблена шкала ймовірних смертей під час мандрів найрізноманітнішими видами транспорту на дистанції 100 км.

Найризикованішим видом транспорту для поїздок став мотоцикл (імовірність смертельного наслідку 1 до 268 тисяч), 1 із 4,2 млн поїздок в авто може закінчитися вельми сумно, поїзд може бути небезпечним в 1 з 56 млн випадків.

Отже, експерти визнають поїзд найбільш безпечним для подорожей видом транспорту і нагадують, що використання необхідних засобів безпеки допомагає зберегти життя в аварійних ситуаціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram