ГоловнаСвіт

Помер американський астронавт Ніл Армстронг

Смерть спіткала першу людину, котра побувала на Місяці, на 83 році життя.

Помер американський астронавт Ніл Армстронг
Нил Армстронг на Луне
Фото: blogs.mail.ru

Ніл Армстронг - перша людина, котра побувала на Місяці, - помер на 83 році життя. За попередніми даними, причиною смерті Армстронга стали ускладнення після операції на коронарних артеріях, яку зробили йому на початку серпня.

У липні 1969 року Армстронг очолив екіпаж космічного корабля "Аполлон-11", завданням якого було сісти на Місяць. 20 липня 1969 р. Армстронг став першою людиною в історії, яка ступила на поверхню Місяця. Разом із напарником Едвіном "Баззом" Олдріном він провів на природному супутнику Землі близько двох із половиною годин.

Ніл Олден Армстронг народився 5 серпня 1930 року в місті Вапаконета в штаті Огайо. Армстронг служив в авіації ВМС США, протягом 1951-1952 років брав участь у Корейській війні, зробив загалом 78 бойових вильотів.

Після військової служби Армстронг працював пілотом-випробувачем, а 1962 року його включили у склад загону астронавтів NASA. 1966 року він здійснив свій перший політ у космос у складі місії "Джеміні-8". 1971 року Армстронг покинув NASA і згодом узявся за викладацьку діяльність і бізнес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram