ГоловнаСвіт

Колорадський стрілець розповів про бійню однокурсникові

Ще за чотири місяці до трагедії.

Колорадський стрілець розповів про бійню однокурсникові
Фото: EPA/UPG

Обвинувачений у розстрілі глядачів у кінотеатрі в штаті Колорадо громадянин США Джеймс Холмс попереджав  однокурсника про те, що готує бійню.

Про це повідомили в п'ятницю місцеві ЗМІ з посиланням на висновки прокурорів, які ведуть справу стрільця.

"Зібрані докази свідчать про те, що в березні 2012 року - за чотири місяці до трагедії - обвинувачений попереджав одного з однокурсників про те, що він має намір убити людей", - наголошено в документі прокуратури.

Нагадаємо, лікар Фентон попереджала своїх колег про те, що пацієнт може становити небезпеку.

Під час слідства стало відомо, що Холмс був пацієнтом щонайменше трьох психіатрів Університету Колорадо.

Адвокат Холмса Деніел Кінґ заявив на засіданні суду наприкінці липня, що його підзахисний потерпає від точно не встановленої психічної хвороби.

Нагадаємо, в ніч проти 20 липня, незабаром після початку прем'єри картини "Темний Лицар: Відродження легенди",  Холмс увійшов через запасний вихід у кінотеатр Century 16 Movie в передмісті Денвера (столиця штату Колорадо), розпечатав ємність зі сльозогінним газом, а потім відкрив вогонь по глядачах. Унаслідок стрілянини загинули 12, поранені 59 осіб.

Суд визнав його винуватим у вбивстві 12 людей і замаху на вбивство ще 58 осіб, а також у незаконному володінні вибухівкою. Відомо також, що окружний прокурор Керол Чемберс буде вимагати для злочинця смертної кари.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram