ГоловнаСвіт

У Єкатеринбурзі осквернили пам'ятник Єльцину

Оцінити збитки скерували експерта з Москви.

У Єкатеринбурзі осквернили пам'ятник Єльцину

У Єкатеринбурзі сьогодні невідомі осквернили пам'ятник першому президенту Росії Борисові Єльцину.

Хулігани облили монумент фарбою і збили літери на постаменті.

Вандалізм виявив наряд ДПС, який проїжджав повз пам'ятник. Фахівці служби благоустрою спочатку з автовежі залили меморіал реагентом, а потім змили фарбу; заміна та відновлення букв потребують часу. Самих зловмисників шукають, їм може загрожувати до трьох місяців арешту.

Фонд "Президентський центр Б.М. Єльцина" запросив у Єкатеринбург експерта з Москви оцінити збиток, заподіяний пам'ятнику першому президентові РФ. Після того як експерт огляне пам'ятник, буде ухвалено рішення про те, як, протягом якого терміну і за які гроші відновлювати його, уточнив Науменко.

За його словами, в президентському центрі глибоко обурені цим актом вандалізму.

"Ми впевнені, що винуватці цієї акції будуть знайдені і суворо покарані відповідно до закону. І сподіваємося, що влада міста вживе всіх необхідних заходів для недопущення таких інцидентів надалі. Також вважаємо, що взагалі оцінка, висловлена так, у цивілізованому суспільстві неприйнятна. Це дуже сумно, коли люди воюють із пам'ятниками", - наголосив Науменко.

Раніше повідомляли, що представники фонду мали намір написати заяву в поліцію і домогтися того, щоб хулігани відповіли за скоєне.

Фото: nakanune.ru

Фото: nakanune.ru

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram