ГоловнаСвіт

Ісламісти на півночі Малі заборонили трансляцію музики

Радіостанції зобов'язали транслювати вірші Корану.

Ісламісти на півночі Малі заборонили трансляцію музики
Фото: azerros.ru

Радикальні ісламісти, які окупували близько п'яти місяців північ Республіки Малі, де вони впроваджують шаріат, оголосили в середу заборону на будь-яку трансляцію місцевими приватними радіостанціями світської музики.

"Ми, муджахіддіни Гао, Тімбукту і Кидала, відтепер забороняємо трансляцію будь-якої західної музики на хвилях радіостанцій на землі ісламу", - цитують європейські ЗМІ заяву Руху за винятковість і джихад в Західній Африці Уссаму Ульд Абдель Кадера.

"Заборона починає діяти від сьогодні. Ми вже говорили з людьми, що володіють радіостанціями. Ми більше не хочемо музики сатани. Її потрібно замінити віршами Корану. Музика Заходу - це музика сатани", - заявив Кадер.

У березні альянс кочівників-туарегів і ісламістів з руху Ансар Дін (Захисники віри) влаштував повстання проти уряду Малі. Але, захопивши північні райони країни, альянс розпався, і ісламісти зараз одноосібно контролюють три головні центри на півночі Малі-Тімбукту, Гао і Кидал.

У травні об'єдналися два радикальні ісламістські угруповання, що діють на території Малі: Ансар ад-Дін і Національний рух за звільнення Азавада.

У червні Рада безпеки ООН не підтримала намір країн Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС) почати в Малі військову операцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram