ГоловнаСвіт

У Токіо створили загін рятувальників на випадок землетрусу

Особливий акцент у цій групі робиться на використання спеціалізованої важкої техніки.

У Токіо створили загін рятувальників на випадок землетрусу
Фото: Newsru.com

В японській столиці створено спеціальний елітний підрозділ рятувальників на випадок потужного землетрусу в районі Токіо. Також цей загін працюватиме і в інших районах країни, в разі крайньої необхідності. Про це повідомила поліція Японії.

Спеціальна рятувальна команда (SRT) складається з 35 професійних рятувальників найвищого класу, які брали участь у рятувальних роботах на північному сході країни після землетрусу і цунамі 11 березня 2011 року.

Особливий акцент в цьому загоні робиться на використання спеціалізованої важкої техніки. Офіційно перший у своєму роді елітний загін починає функціонувати з першого вересня, коли в Японії буде відзначатися День боротьби зі стихійним лихом.

Всі члени SRT екіпіровані новітніми технічними пристосуваннями - наприклад, в шоломі кожного з членів групи є відеокамера, яка передає зображення в режимі он-лайн відразу в центральний штаб поліцейського управління.

У спокійний час члени загону будуть присвячувати себе щоденним тренуванням і відточуванню професійних навичок, але головне - виступати в ролі інструкторів для інших, не настільки досвідчених підрозділів рятувальників, тому вони ділитимуться своїм великим досвідом у цій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram