ГоловнаСвіт

У Японії зафіксували підземні поштовхи магнітудою 5,0

Інформації про жертви і руйнування не надходило.

У Японії зафіксували підземні поштовхи магнітудою 5,0
Фото: panama.ru

Землетрус магнітудою 5 балів стався в середу вранці в південній частині другого за величиною острова Японії - Хоккайдо, повідомляє РІА "Новости".

Підземні поштовхи зафіксували о 10:33 за місцевим часом (04:33 за київським), їх епіцентр розташовувався за 61 км на північний захід від міста Обіхіро. Вогнище землетрусу залягало на глибині 53 км.

Інформації про жертви і руйнування не надходило.

Нагадаємо, в березні 2011 р. після потужного землетрусу на північному сході Японії сталася аварія на АЕС "Фукусіма-1". Слідом за підземними поштовхами магнітудою 9,0 балів на узбережжя прийшла 14-метрова хвиля цунамі, яка затопила чотири з шести енергоблоків АЕС і вивела з ладу систему охолодження реакторів, що призвело до серії вибухів водню і розплавлення активної зони, внаслідок чого в атмосферу й океан потрапили радіоактивні речовини. Із зони в радіусі 20 км від станції було евакуйовано 140 тис. осіб. Більшість із них продовжують жити в тимчасовому житлі. Низку районів через високий рівень зараження, як очікують, буде визнано непридатними для проживання. Повна ліквідація аварії, у тому числі демонтаж реакторів, займе близько 40 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram