ГоловнаСвіт

ЄЦБ хоче, щоб Греція залишилася в єврозоні

Однак Центробанк ЄС готовий впоратися з наслідками виходу країни з валютного союзу.

ЄЦБ хоче, щоб Греція залишилася в єврозоні
Фото: EPA/UPG

Член керівництва Європейського центробанку (ЄЦБ) Йорг Асмуссен заявив, що з відходом Греції з єврозони можна впоратися, але краще, якщо вона залишиться в єдиному валютному блоці.

Про це повідомляє Reuters.

"По-перше, я, безумовно, волів би, щоб Греція залишилася в валютному союзі. По-друге, забезпечити це - справа Греції. По-третє - з виходом Греції можна буде впоратися", - сказав Асмуссен в інтерв'ю Frankfurter Rundschau.

Асмуссен попередив, що вихід Греції не буде таким впорядкованим, як деякі уявляють.

"Це буде пов'язано з втратою зростання і високим безробіттям і це буде дуже дорого - для Греції, Європи загалом і навіть для Німеччини".

На його думку, було б добре, якби постійний механізм допомоги єврозони - Європейський механізм стабільності (ESM), наступник Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) - запрацював якомога швидше.

"ESM є найкращим інструментом для боротьби з кризою, ніж EFSF", - зазначив він.

Асмуссен також сказав, що облігації єврозони логічні тільки в умовах абсолютного бюджетного союзу і не є інструментом управління кризою.

Нагадаємо, раніше МВФ заявив, що криза в єврозоні досягла критичної точки, і сказав про термінову необхідність створення банківського союзу в єврозоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram