ГоловнаСвіт

Лавров закликав "не влаштовувати істерики" навколо Pussy Riot

Голова МЗС РФ заявив, що позиція РПЦ збігається з рішенням суду.

Лавров закликав "не влаштовувати істерики" навколо Pussy Riot
Фото: EPA/UPG

Навколо процесу у справі Pussy Riot не варто влаштовувати істерики.

Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров на прес-конференції за підсумками переговорів зі своїм фінським колегою Ерккі Туоміойя.

"Нагадаю тим, хто намагається подати справу так, ніби в нас суд ухвалював рішення не незалежно, що напередодні оголошення вердикту і президент РФ виступив на користь того, щоб проявили поблажливість до цих дівчат, аналогічну позицію зайняло і керівництво РПЦ. У кожнім разі судових процедур ніхто не скасовував, є можливість апеляції, не робімо якихось завчасних висновків і, тим паче, не влаштовуймо якихось істерик", - заявив Лавров.

Так він відреагував на прохання прокоментувати висловлювання про те, що вирок у справі був невідповідним скоєному учасницями Pussy Riot вчинку.

При цьому Лавров нагадав, що в низці європейських країн існують установлені законом санкції за богохульство у храмах.

Нагадаємо, учасниць панк-групи Pussy Riot Марію Альохіну, Надію Толоконникову та Катерину Самуцевич засудили до двох років колонії загального режиму. Термін покарання обчислюється з моменту арешту - 4 березня 2012 року.

Суд прийшов до висновку, що підсудні цілеспрямовано, за попередньою змовою вчинили хуліганство з мотивів релігійної ненависті і ворожнечі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram