ГоловнаСвіт

Чоловік Єлизавети ІІ вийшов із лікарні

Принц Філіп повернеться до виконання своїх службових обов'язків.

Чоловік Єлизавети ІІ вийшов із лікарні
Фото: EPA/UPG

Принц Філіп, 91-річний чоловік британської королеви Єлизавети ІІ, виписався з лікарні в Шотландії після п'ятиденного перебування в стаціонарі, протягом якого він проходив лікування від інфекції сечового міхура.

Про це повідомляє Reuters.

Посміхаючись і виглядаючи бадьорим, принц, одягнений у літній піджак, потиснув руку і подякував співробітникам Королівської лікарні Абердін, перш ніж радісно помахав і всівся на переднє пасажирське сидіння машини.

За останні вісім місяців Філіп уже тричі був у лікарні, у двох випадках він проходив лікування від інфекції сечового міхура. Так, на початку червня Філіпа госпіталізували на чотири дні з запаленням сечового міхура після водного параду на Темзі з нагоди Діамантового ювілею правління Єлизавети II. Окрім того, в грудні минулого року Філіпа госпіталізували в Кембриджі. Причиною госпіталізації став "біль у ділянці грудної клітини". Через декілька днів принц Філіп покинув лікарню в хорошому фізичному стані.

Прес-секретар Букінгемського палацу заявила, що Філіп не приєднається до королеви на святі в Балморалі, шотландської резиденції королівської сім'ї. Вона також сказала, що принц, як очікують, повернеться до виконання своїх службових обов'язків.

Герцог Единбурзький принц Філіп носить звання принца-консорта (чоловіка правлячого монарха) найдовше за всю історію Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram