ГоловнаСвіт

Pussy Riot можуть знову судити

Мешканка Новосибірська вимагає компенсацію у розмірі 30 тисяч рублів за моральні страждання, завдані їй "панк-молебнем".

Pussy Riot можуть знову судити
Фото: EPA/UPG

Сьогодні, 20 серпня, Кунцевський суд Москви проведе співбесіду сторін за позовом мешканки Новосибірська до учасниць панк-групи Pussy Riot, з яких вона вимагає компенсацію у розмірі 30 тисяч рублів за моральні страждання, нібито завдані їй "панк-молебнем" в храмі Христа Спасителя.

Як випливає із заяви, жінка є віруючою і вважає дії учасниць панк-групи неприйнятними.

Згідно з нормами Цивільного процесуального кодексу РФ, в ході співбесіди вирішується питання про підготовку процесу у цивільній справі, зокрема, суддя роз'яснює сторонам їх процесуальні права і обов'язки, уточнює позовні вимоги заявника і дізнається, які є заперечення у відповідача або його представника, вирішує питання про те, чи потрібно залучати до справи співвідповідачів і третіх осіб, а також проводити експертизи. Крім того, під час співбесіди ставиться питання про те, чи можуть сторони досягти згоди.

Нагадаємо, п'ять учасниць Pussy Riot наприкінці лютого прийшли в храм Христа Спасителя в Москві і, одягнувши маски, провели так званий панк-молебень проти Володимира Путіна. Відеоролик з виступом було викладено в Інтернет і він викликав великий суспільний резонанс.

17 серпня суд засудив трьох участиць акції - Надію Толоконникову, Марію Альохіну і Катерину Самуцевич до 2 років позбавлення волі в колонії загального режиму, визнавши їх винуватими в хуліганстві, скоєному з мотивів релігійної ненависті і ворожнечі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram