ГоловнаСвіт

Природні пожежі знищили більш ніж 60 будинків на заході США

Усього з початку 2012 року вогонь зачепив територію близько 2,5 мільйона гектар.

Природні пожежі знищили більш ніж 60 будинків на заході США
Фото: ecoportal.su

Природні пожежі, які вирують на заході США, загрожують двом містам в штаті Айдахо, тоді як у штаті Вашингтон вогонь зруйнував більш ніж 60 будинків.

Вогонь охопив територію близько 200 тисяч гектарів у штатах Айдахо, Вашингтон і Каліфорнія, тисячі людей мусили покинути свої домівки. Усього з початку 2012 року вогонь зачепив територію близько 2,5 мільйона гектар.

В Айдахо до евакуації готуються жителі невеликих міст Фетервілл і Пайн - разом близько тисячі осіб. Пожежа, яка вже випалила 25,5 тисяч гектарів, вирує лише за декілька кілометрів від населених пунктів.

У Каліфорнії на боротьбу з вогнем кинуто більш ніж 8 тисяч пожежників, сотні людей евакуйовано. Одна з пожеж уже охопила територію більш ніж 40,5 гектара і тепер загрожує лініям електропередач і основному газопроводу.

Наразі вогнеборцям штату Вашингтон удалося взяти під контроль велику пожежу, яка знищила більш ніж 60 будинків. Зараз площа, охоплена вогнем, скоротилася приблизно на чверть.

Поширенню вогню сприяє суха спекотна погода, яка запанувала на території США.

"За нашими прогнозами, вогонь не вщухне, поки не настане сезонна зміна погоди і не принесе велику кількість опадів, дощу або снігу", - заявив представник федеральної служби боротьби з природними пожежами Брендон Гемптон (Brandon Hampton).

Згідно з даними американського Національного управління з дослідження океанів і атмосфери, липень 2012 року став найспекотнішим за всі роки, протягом яких ведуть метеоспостереження. Засуха, що стала наслідком небувалої спеки, зафіксована на 63% території США.

Міністр сільського господарства США Том Вілсак 1 серпня оголосив території дванадцяти американських штатів зонами лиха через затяжну посуху. Йдеться про округи у штатах Арканзас, Джорджія, Айова, Іллінойс, Індіана, Канзас, Міссісіпі, Небраска, Оклахома, Південна Дакота, Теннессі і Вайомінг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram