ГоловнаСвіт

КНДР нагородила учасників обстрілу південнокорейського острова

Нагородження приурочене до візиту північнокорейського лідера Кім Чен Ина на острів Мудо

КНДР нагородила учасників обстрілу південнокорейського острова
Ким Чен Ын на острове Мудо
Фото: Lenta.ru

КНДР нагородила званням героїв і орденом Національного прапора першого ступеня загін берегової охорони Корейської народної армії. Йдеться про загін, відповідальний за обстріл південнокорейського острова Енпхендо в листопаді 2010 року.

Нагородження приурочене до візиту лідера КНДР Кім Чен Ина на острів Мудо, на якому базується загін. Візит відбувся в суботу, 18 серпня, за кілька днів до початку щорічних спільних військових навчань Південної Кореї та США, запланованих на 20-31 серпня.

Під час свого візиту Кім Чен Ин дістався до західного кордону північнокорейської морської території на дерев'яному човні без будь-якої зброї, зазначає "Ренхап". У поїздці, про яку заздалегідь нічого не було відомо, лідера країни супроводжували можновладні чиновники.

Південнокорейський аналітик, чиї слова подає "Ренхап", вважає, що візит Кім Чен Ина був ретельно спланованим, а його метою було показати військовим й іншим громадянами КНДР хоробрість їхнього лідера.

Стрілянина на острові Енпхендо сталася 23 листопада 2010 року. За версією Сеула, першими вогонь відкрили північнокорейські військові, тоді як Пхеньян звинувачує Південну Корею в провокації. У результаті обстрілу загинуло четверо громадянин Південної Кореї: двоє військових і двоє цивільних.

Останнім часом відносини між Сеулом і Пхеньяном загострюються. Зокрема, влітку 2012 року КНДР стягнула вертольоти до кордону з Південною Кореєю і вперше за 12 років закидала сусідню країну пропагандою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram