ГоловнаСвіт

У Франції крали гроші з банкоматів за допомогою виделки

Зловмисники поцупили мільйон євро.

У Франції крали гроші з банкоматів за допомогою виделки
Фото: mirvam.org

За останній тиждень у Франції сталося декілька безпрецедентних крадіжок. Група зловмисників заволоділа мільйоном євро з вуличних терміналів за допомогою звичайної виделки.

Перші злочини із цієї серії датують початком літа, коли мисливці за грошима навчилися виймати гроші з терміналів. Завдяки записам камер відеоспостереження можна чітко визначити послідовність їхніх дій.

Спочатку зловмисники просили видати невелику суму грошей, потім вставляли дуже тонку вилку з двома зубцями в щілину для видачі купюр. Потім запитували більшу суму, але витягували її вже за допомогою цього нехитрого пристрою - виделки. При цьому на картці операція проходила як невиконана і гроші залишалися на рахунку.

При цьому злодії знали, в яких автоматах це буде можливо. У результаті мережа злочинів охопила всю територію Франції. Агенти поліції взялися за пошуки злочинців одразу ж після скарги від дирекції служби інкасації, що надійшла на початку серпня, повідомляє Le Parisien.

Наразі затримано чотирьох учасників злочинної групи. Активно ведеться пошук решти фігурантів.

Нагадаємо, на початку серпня в Польщі зловмисники за допомогою трактора вирвали зі стіни банкомат і викрали з нього готівку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram