ГоловнаСвіт

У Китаї відбуваються антияпонські погроми

Два народи не можуть поділити землю.

У Китаї відбуваються антияпонські погроми
Фото: hkreporter.com

У Китаї пройшла хвиля антияпонських погромів після того, як японські націоналісти підняли прапор над одним із безлюдних островів у Південно-Китайському морі, які є предметом суперечки між Японією та Китаєм.

Про це повідомили іноземні ЗМІ.

Близько 150 японських націоналістів прибули сьогодні в першій половині дня на один з островів архіпелагу Дяоюйдао, зокрема: вісім членів Депутатського альянсу із захисту японських територій, деякі місцеві депутати і члени правих угруповань, повідомляє "Сіньхуа".

Після цього в Китаї щонайменше у вісьмох містах пройшли антияпонські демонстрації. У містах Шеньчжень і Ханчжоу розлючені демонстранти громили японські магазини і розбивали автомобілі.

У місті Ченду розгромлено універмаг японських товарів і один з магазинів мережі повсякденного одягу ритейлера Uniqlo. В інших містах демонстрації пройшли більш мирно.

Нагадаємо, ситуація навколо архіпелагу Дяоюйдао (Сенкаку) загострилася на початку тижня, коли п'ятеро китайських активістів, які висадилися на одному з островів, були заарештовані японськими спецслужбами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram