ГоловнаСвіт

Завдяки Олімпіаді у Британії зросли продажі шампанського

Загальні продажі крамниць зросли на 14,9%.

Завдяки Олімпіаді у Британії зросли продажі шампанського
Фото: finance.obozrevatel.com

Протягом заключного тижня Олімпіади-2012 у Лондоні продажі шампанського в магазинах британської мережі John Lewis зросли на 35% порівняно з тим самим періодом рік тому. Загальні продажі магазинів зросли на 14,9%.

За даними представників магазину, на продажах позначилися, зокрема, успіхи британських спортсменів, які завоювали на Олімпіаді 65 медалей, зокрема 29 золотих, й оновили відтак більш ніж столітній рекорд. Особливо в John Lewis наголосили на перемозі бігуна Мохамеда Фараха, який спочатку виявився швидшим за інших на дистанції 10 кілометрів, а потім - 5 кілометрів. Перша перемога припала на 5 серпня, друга - на 11-те.

The Guardian зазначає, що порівняння з показниками минулого серпня можуть бути не цілком коректними, оскільки тоді в Англії відбулася серія погромів, під час яких було розграбовано сотні магазинів. Із 6 по 10 серпня багато англійців боялися через погромників виходити на вулиці. За час заворушень загинули п'ятеро людей - двоє в Лондоні і троє в Бірмінгемі.

Олімпіада в Лондоні проходила з 28 липня по 12 серпня. У неофіційному медальному заліку на першому місці опинилися США з 46 золотими медалями, на другому - Китай з 38-ма. Третє місце посіла збірна Великобританії.

Варто зазначити, що John Lewis спеціалізується не на продажу продуктів, а на одязі, побутовій техніці, спортивних аксесуарах. Під час Ігор-2012 компанія активно продавала сувеніри з олімпійською та британською символікою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram