ГоловнаСвіт

Сирія спростувала повідомлення про втечу віце-президента

Протистояння лояльних до Асада сил і повстанців у країні триває з весни 2011 року.

Сирія спростувала повідомлення про втечу віце-президента
Фарук аль-Шараа
Фото: za-kaddafi.zews.su

Сирійське державне телебачення спростувало в суботу, 18 серпня, повідомлення про те, що віце-президент Сирії Фарук аль-Шараа долучився до повстанців і втік у Йорданію.

Про це стало відомо з повідомлення сирійського ТБ за даними офісу аль-Шараа. Зокрема, в ньому сказано, що віце-президент "ніколи не мав намірів покинути країну". Також подано заяву чиновника про те, що він вітає призначення Лахдара Брахімі спецпредставником ООН у Сирії.

Сам аль-Шараа в телеефірі не з'явився. Сирійська опозиція, як повідомляє "Аль-Арабія", стверджує, що заява сирійського телебачення не відповідає дійсності і віце-президент перебуває в Йорданії. Один з представників повстанців також заявив "Аль-Арабії", що аль-Шараа не має офісу в Дамаску, з посиланням на який поширюють спростування про його втечу.

Фарук аль-Шараа займає посаду віце-президента Сирії з 2006 року, впродовж десятиліть він на держслужбі і вважається одним з вірних соратників президента Башара Асада. Раніше стало відомо, що на бік повстанців перейшов прем'єр-міністр Сирії Рійяд Хіджаб. 16 серпня він закликав інших чиновників вчинити за його прикладом.

Протистояння лояльних до Асада сил і повстанців у Сирії триває з весни 2011 року. За оцінками правозахисників, за цей час у Сирії загинуло щонайменше 20 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram