ГоловнаСвіт

США задумалися про розпечатування нафтових резервів

Американські чиновники вивчать умови на ринку і прикинуть, чи впадуть ціни на бензин на початку вересня, як це зазвичай буває.

США задумалися про розпечатування нафтових резервів

Адміністрація США не виключає розпечатування державних нафтових резервів, аби знизити ціни на ринку. Керівництво країни хоче, зокрема, уникнути негативного ефекту від санкцій проти Ірану, які є однією з причин зростання цін.

Найближчим часом американські чиновники мають намір вивчити умови на ринку і прикинути, чи впадуть ціни на бензин на початку вересня, як це зазвичай буває. Від результатів дослідження залежатиме підсумкове рішення з розпечатування резервів.

Протягом кількох останніх тижнів світові ціни на нафту стабільно зростали. У липні барель марки Brent коштував  лише 90 доларів, а 16 серпня впритул наблизився до 120 доларів.

Востаннє США замислювалися про розпечатування стратегічних запасів навесні. Але тоді це рішення відклали через те, що ціни відступили від багаторічних максимумів.

США можуть вирішити розпечатати резерви спільно з іншими великими економіками - зокрема, Великобританією, Францією і Німеччиною. Ці держави також вкрай стурбовані зростанням цін.

Однак у самих США рішення адміністрації може спровокувати критику з боку Республіканської партії. Остання може вважати цей крок політичним і схваленим із метою забезпечити перемогу Бараку Обамі на виборах, які відбудуться 6 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram