ГоловнаСвіт

Хакери вкрали в Австралії дані про півмільйона банківських карток

Поліція налагодила співпрацю з правоохоронними органами інших країн у цій справі.

Хакери вкрали в Австралії дані про півмільйона банківських карток

Східноєвропейські хакери вкрали в Австралії близько півмільйона номерів кредитних карток і зуміли завдяки цьому скоїти шахрайські транзакції на суму більш ніж 25 мільйонів австралійських доларів. Федеральна поліція Австралії заявила про те, що вже розгорнула співпрацю з правоохоронними органами інших країн у цій справі.

Видання зазначає, що, можливо, йдеться про ту саму хакерську групу, яка відзначилася зломом рахунків ресторанів Subway. У результаті чотирьох уродженців Румунії звинуватили в крадіжці мільйонів доларів, а постраждалими виявилися близько 80 тисяч клієнтів мережі фаст-фуду.

У травні австралійські ЗМІ повідомляли про те, що хакери крали інформацію про кредитні картки в підприємств малого бізнесу, наприклад магазинів Fish and Chips. Останнім було важко захистити свої комп'ютери через слабку систему IT-безпеки.

Часто хакери цупили дані з крамниць, розташованих у сільських і віддалених регіонах. Окрім того, в цих фірмах працювало менш ніж 50 співробітників. Фахівці заявляють, що хакери не витрачають часу на злом мереж супермаркетів, а зосереджуються саме на вразливих в аспекті безпеки невеликих фірмах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram