ГоловнаСвіт

РПЦ і Польська римо-католицька церква помирилися

Священнослужителі готові "відстоювати право релігії бути у публічному просторі".

РПЦ і Польська римо-католицька церква помирилися
Фото: EPA/UPG

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило і голова Єпископської конференції Польщі архієпископ Юзеф Михалик підписали звернення до російського і польського народів про примирення, повідомляє РІА "Новости".

"Ми закликаємо наших вірян просити пробачення за заподіяні одне одному образи, несправедливість і всяке зло", - написали вони, зазначивши, що події спільної історії двох народів іноді породжують взаємні претензії та звинувачення, які не дають загоїтися старим ранам.

Тим часом, на думку священнослужителів, примирення можливе лише "на засадах повної правди про наше спільне минуле".

Підписання послання відбулося у Варшаві під час першого в історії відносин країн візиту голови РПЦ у Польщу. Кирило пробуде в польській столиці до 19 серпня.

Окрім заклику до примирення, в підписаному документі патріарх і архієпископ заявили про прагнення до співробітництва зі світською владою в питаннях сім'ї, громадського порядку та виховання. Понад те, вони готові "відстоювати законне право релігії бути в публічному просторі". Незважаючи на це, очільники церков засудили такі явища, як одностатеві шлюби, аборти, евтаназію і суспільство споживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram