ГоловнаСвіт

Учасницям Pussy Riot сьогодні винесуть вирок

Біля будівлі суду посилили заходи безпеки.

Учасницям Pussy Riot сьогодні винесуть вирок
Фото: EPA/UPG

Хамовницький суд Москви в п'ятницю о 15:00 оголосить вирок учасницям панк-групи Pussy Riot, яких звинувачують у хуліганстві в храмі Христа Спасителя.

Біля будівлі суду посилили заходи безпеки. Як повідомляє "Інтерфакс", до 08:00 за московським часом наряди ОМОН перегородили частину вулиці, що примикає до будівлі суду, а всередині обгородженої зони розташувалися понад десяток поліцейських автобусів.

Прохід пішоходів через бар'єри заборонено, як і проїзд автомобілів провулком.

До будівлі суду до 14:00 планують прийти активісти, які підтримують заарештованих учасниць Pussy Riot. На сторінці в Facebook, присвяченій заходу, намір прийти висловили близько 400 осіб. Окрім того, о 12:00 ЛДПР проведе пікет на захист РПЦ на майданчику перед мостом Богдана Хмельницького з боку 7-го Ростовського провулка. Хамовницький суд розташовується в будинку №21 по цьому провулку.

Напередодні, 16 серпня, судді Марині Сировій, яка веде справу Pussy Riot, надали державний захист, оскільки на її адресу надходили погрози. Від кого вони виходили, не повідомляють.

Трьох учасниць Pussy Riot - Надію Толоконникову, Марію Альохіну та Катерину Самуцевич - звинувачують у хуліганстві за мотивами релігійної ненависті (частина 2 статті 213 КК РФ) за "панк-молебень "Богородице, Путіна прожени!", який вони влаштували в храмі Христа Спасителя. Держзвинувачення попросило для дівчат три роки колонії (максимальне покарання за висунутою їм статтею - сім років позбавлення волі).

На захист учасниць Pussy Riot виступали численні російські та зарубіжні політики і діячі культури, у тому числі сер Пол Маккартні, Мадонна, Пітер Гебріел, Стівен Фрай, Елайджа Вуд, групи Faith No More, Franz Ferdinand і Red Hot Chili Peppers, депутати буднестагу, мер Рейк'явіка та інші. 17 серпня, крім акції прихильників Pussy Riot біля будівлі Хамовницького суду, заходи на підтримку учасниць панк-групи пройдуть по всьому світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram