ГоловнаСвіт

Пол Маккартні виступив на захист Pussy Riot

Музикант написав листа учасницям панк-групи.

Пол Маккартні виступив на захист Pussy Riot
Фото: EPA/UPG

Відомий британський музикант, колишній учасник легендарних The Beatles Пол Маккартні написав листа зі словами підтримки трьом заарештованим у справі про хуліганство учасницям російської панк-групи Pussy Riot.

Про це він повідомив на своїй сторінці Facebook.

"Любі Надю, Катю і Машо. Я пишу, щоб підтримати вас цієї тяжкої пори. Я хочу, щоб ви знали: я дуже сподіваюся, що російська влада буде дотримуватися принципу свободи слова для всіх громадян вашої країни і не покарає вас за ваш протест . У цивілізованому світі багато людей мають право висловлювати свою думку, якщо це не завдає нікому шкоди, і я впевнений, що це найкраща практика для будь-якого суспільства. Я сподіваюся, що ви залишитеся сильними, і впевнений, що я, як і багато інших , які, як і я, вірять у свободу слова, зроблять усе можливе для того, щоб підтримати вас і принцип свободи творчості", - пише музикант.

Так Пол Маккартні поповнив чималий список зарубіжних діячів культури, які заступилися за Надію Толоконникову, Марію Альохіну і Катерину Самуцевич. За останні півтора місяця підтримку заарештованим учасницям Pussy Riot висловили і музиканти, які приїжджали на гастролі в Росію: гурти Faith No More, Franz Ferdinand і Red Hot Chili Peppers, а також британський співак Стінг і американська співачка Мадонна, яка відвідала Москву та Санкт-Петербург у рамках світового турне MDNA.

Нагадаємо, в п'ятницю

в Києві мітингуватимуть на підтримку Pussy Riot.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram