ГоловнаСвіт

Наступного четверга Меркель зустрінеться з Олландом

Ділова вечеря європейських лідерів може вирішити долю Греції у єврозоні.

Наступного четверга Меркель зустрінеться з Олландом
Фото: EPA/UPG

Напередодні ухвалення важливих рішень щодо майбутнього Греції, канцлер Німеччини Анґела Меркель зустрінеться з президентом Франції Франсуа Олландом.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на урядові джерела.

23 серпня в Берліні Меркель та Олланд зустрінуться за діловою вечерею, щоб обговорити "європейські теми", перш ніж кожен із них проведе зустріч із прем'єр-міністром Греції Антонісом Самарасом.

Вересень стане критичним періодом для зони євро у зв'язку з безліччю рішень, пов'язаних із заявою президента Європейського центрального банку Маріо Драгі про те, що він зробить усе, щоби зміцнити валютний блок.

Як очікують, на зустрічі в Берліні в п'ятницю, Самарас порушить питання про те, щоб фінансові скорочення було розподілено протягом чотирьох років до 2016 року. Згідно з нинішніми умовами європейського фінансування, Греція повинна скоротити дефіцит бюджету до 2,1% ВВП 2014 року з 9,3% 2011-го.

Нагадаємо, уряд Греції сподівається отримати новий транш міжнародної фінансової допомоги після остаточного рішення кредиторів щодо прогресу у виконанні умов надання кредиту в середині вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram