ГоловнаСвіт

Вертоліт Путіна ледь не зіткнувся зі спортивним літаком

Авіаційна влада намагалася приховати подію.

Вертоліт Путіна ледь не зіткнувся зі спортивним літаком

У травні 2012 року року вертоліт Мі-8 президента Росії Володимира Путіна ледь не зіткнувся в небі з приватним літаком.

Про це 16 серпня пишуть "Известия". За даними видання, авіаційна влада спробувала приховати подію.

Інцидент стався 26 травня. В районі підмосковного селища Бужарово приватний спортивний літак ПС Rockwell Commander 112ТСА з реєстраційним знаком RA-0988G небезпечно перетнув курс польоту президентського вертольота (службова літер А). Машини благополучно розійшлися в повітрі.

За словами джерела видання, про інцидент доповів пілот президентського Мі-8. Він розповів, що літак фактично пролетів над ними. При цьому, коли в небі знаходиться президентський борт, повітряний простір повинен бути вільним.

Інформація про інцидент ретельно приховувалася не тільки від ЗМІ, але навіть від наглядових органів, пишуть "Известия". Росавіація і Ространснагляд дізналися про НП лише через кілька годин, хоча, за інструкцією, первинна телеграма про такі події повинна передаватися відразу ж.

Джерела в Росавіації заявили, що розслідування інциденту вже завершено. Пілотом - порушником повітряного простору виявився Олександр Рябінін. Як з'ясувалося, у нього було прострочено свідоцтво пілота-аматора, а також відсутній сертифікат льотної придатності. Крім того, він піднявся в повітря, не повідомивши про це диспетчерів. За ці правопорушення Рябініна було оштрафовано на 2000 рублів.

За словами пілота, штафом справа і обмежилася. "Я, якщо чесно, думав, що все буде набагато гірше, - заявив Олександр Рябінін. - В будь-якій країні світу, якщо ви пролетите над першою особою, за цим послідують жорсткі санкції. Почнуть дошкуляти спецслужби. Але мене ніхто не чіпав".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram