ГоловнаСвіт

Samsung випустив десятидюймовий планшет Galaxy Note

Пристрій постачатимуть з останньою версією операційної системи Android

Samsung випустив десятидюймовий планшет Galaxy Note

15 серпня компанія Samsung випустила в продаж планшет Galaxy Note 10.1, оснащений спеціальним стилусом S Pen.

У середу планшет надійшов у продаж у США. Ціна пристрою з 16 гігабайтами вбудованої пам'яті становить 500 доларів, а за 32-гігабайтну модель попросять 550 доларів.

Galaxy Note оснащено екраном з діагоналлю 10,1 дюйма, чотириядерним процесором і двома гігабайтами оперативної пам'яті. Пристрій постачатимуть з останньою версією операційної системи Android. Android 4.1 з кодовою назвою Jelly Bean представили наприкінці червня.

Samsung вбудувала в планшет технологію японського виробника графічних планшетів Wacom. Вона дозволила створити на екрані спеціальний шар, який реагує на силу натискання стилусом і навіть на піднесення його до поверхні. Виробники називають S Pen "серцем і душею" нового пристрою.

До виходу планшета Samsung разом з компанією Adobe розробила безкоштовну версію графічного редактора Photoshop з підтримкою стилуса, зазначає агентство. Звичайна версія програми коштує на Google Play 10 доларів.

У листопаді 2011 року під назвою Galaxy Note вийшов Android-смартфон з екраном 5,3 дюйма і стилусом. "Велика" версія пристрою була анонсована наприкінці лютого 2012 року.

Вихід ще одного смартфона з такою самою назвою призначено на 29 серпня. Діагональ його екрана становитиме 5,5 дюйма.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram