ГоловнаСвіт

У Лівані викрали сирійських опозиціонерів

Ліванський клан вимагає повернути викраденого повстанцями родича.

У Лівані викрали сирійських опозиціонерів
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Члени ліванського клану аль-Мукдадія викрали принаймні 20 бойовиків сирійської опозиції з лікарень у Лівані, повідомляє Agence France-Presse.

"Ми їх захопили з тієї причини, що днем раніше в Сирії було викрадено члена нашої родини", - заявив представник клану Абу Алі аль-Мукдадія.

За його словами, операція пройшла спокійно і ніхто з сирійців не постраждав. Абу Алі також додав: якщо його родича не буде звільнено найближчим часом, клан продовжить викрадати сирійських повстанців. Він зазначає, що клан не висуває жодних політичних вимог, а лише хоче повернути родича.

У відповідь на такі заяви місцева поліція заявила, що "вивчає це питання".

У вівторок сирійські повстанці оголосили про взяття в полон Хасана аль-Мукдадія - "снайпера з руху "Хізбалла". Повстанці стверджують, що це свідчить про те, що ліванські шиїти борються на боці Башара Асада.

Однак Абу Алі заявив, що викрадений член його родини не належить до "Хізбалли" і, відповідно, не є снайпером. Він також зазначив, що Хасан перебував у Сирії у своїх особистих справах.

Багато сирійських повстанців проходять лікування в сусідньому Лівані. Медичні заклади, де лікуються бойовики опозиції, практично не охороняють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram