ГоловнаСвіт

У Дамаску почалася перестрілка

Сили безпеки посилюють заходи безпеки в столиці.

У Дамаску почалася перестрілка
Фото: EPA/UPG

У Дамаску, неподалік від будівлі, де розташовується робочий кабінет прем'єр-міністра Сирії, почався запеклий бій із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів, повідомляє Reuters.

За словами активістів, підтверджених доповіддю державних ЗМІ, кілька бійців опозиції вбито або заарештовано.

Активісти зазначають, що бої спалахнули, коли заколотники напали на контрольно-пропускні пункти сил безпеки в районі Маззі в західній частині Дамаска.

Як повідомляє власний кореспондент Agence France-Presse, в Дамаску в районі Маззі, де відбувається бій, також розташований комплекс будівель нового посольства Ірану, яке вже на стадії зведення.

Наразі над місцем бою в повітря піднімаються клуби чорного диму. На всіх постах безпеки в районі посилено заходи безпеки: поліція та військові перевіряють документи у всіх підозрілих людей.

Інформації про втрати конфліктуючих сторін немає.

Нагадаємо, урядові війська оголосили про ліквідацію опору в Дамаску ще на початку серпня. Попри це, повстанці, своєю чергою, заявили, що мають намір повернутися в столицю.

Крім того, вранці 15 серпня в Дамаску відбувся другий напад: неподалік від офісу правлячої партії "Баас" і готелю, де зупиняються спостерігачі ООН, було підірвано бензовоз. Унаслідок вибуху троє осіб отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram