ГоловнаСвіт

Голова гуманітарної місії ООН прибула в Сирію

Валері Амос зустрінеться з представниками Асада, щоб обговорити допомогу цивільному населенню.

Голова гуманітарної місії ООН прибула в Сирію
Фото: EPA/UPG

Голова гуманітарної місії ООН Валері Амос прибула в Сирію, де зустрінеться з представниками сирійської влади, щоб обговорити шляхи посилення надання гуманітарної допомоги мирному населенню Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

Прес-секретар Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП) Єнс Лаерке заявив, що Амос, конвой якої прибув на територію Сирії з Лівану, планує зустрітися із сирійською владою, зокрема із заступником міністра закордонних справ Фейсалом Мекдадом, а також із представниками сирійського арабського Червоного Півмісяця.

"Вони (конвой - Ред.) перетнули кордон і були зустріті представниками міністерства закордонних справ", - зазначив Лаерке.

Амос обговорить шляхи розширення надзвичайної допомоги цивільному населенню, але дипломати зазначають, що для того, щоб з'явилася реальна надія на отримання доступу до гарячих точок, бої повинні вщухнути.

Останніми тижнями гуманітарна ситуація в Сирії погіршала у зв'язку із тим, що боротьба поширилася на Дамаск і Алеппо. За оцінками ООН, більш ніж два мільйони людей постраждали від сирійської кризи, а 1,5 мільйона осіб стали вимушеними переселенцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram