ГоловнаСвіт

У Китаї вбито серійного вбивцю

Міністр громадської безпеки КНР похвалив поліцію міста Чунцин після операції.

У Китаї вбито серійного вбивцю
Фото: pressplus.ru

Китайська поліція застрелила найбільш небезпечного злочинця країни наступного дня після того, як на нього почалася облава, повідомляє "Синьхуа".

За даними поліції, з 2004 року Чжоу Кехуа вбив десять осіб і поранив ще декількох під час пограбувань у різних містах Китаю.

Чжоу було виявлено й убито неподалік від міста Чунцин, де він здійснив свій останній злочин. Нагадаємо, 10 серпня Кехуа під час пограбування в місті Чунцин застрелив жінку, а потім убив поліцейського, який переслідував його. "Синьхуа" не подає подробиць щодо того, де вбивцю знайшли і за яких обставин його застрелили. За словами поліції, "вагомою підставою" для проведення операції стали зразки ДНК, які надали їхні колеги з провінції Цзянсу, а також фізичні характеристики виявленого злочинця, які збіглися з даними Чжоу.

Китайські новинні портали показали зловісні фотографії, надані поліцією, на яких Чжоу лежить на землі в калюжі крові, що струменіє з його голови.

Влада Китаю називала Чжоу, який нападав на людей, котрі виходили з банку, знявши свої заощадження, "нещадним і вкрай небезпечним" серійним убивцею. Загальна сума нагороди за його упіймання становила 5,4 мільйона юанів ($ 850 тисяч).

У Китаї приватні особи не можуть володіти вогнепальною зброєю, тому злочини з її використанням відбуваються нечасто. Випадок Кехуа вважався безпрецедентним.

"Поліція підтвердила, що ... муніципальне бюро громадської безпеки Чунцина отримало високу оцінку і похвалу від міністра громадської безпеки КНР Мен Цзяньчжу відразу після операції", - зазначає "Синьхуа".

В останні кілька днів полювання на Чжоу було найпопулярнішою темою в Twitterо-подібному китайському мікроблозі Sina Weibo, а також домінувало в новинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram