ГоловнаСвіт

Російський атомний підводний човен провалив випробування

АПЧ буде прийнято на озброєння не раніше 2013 року.

Російський атомний підводний човен провалив випробування
Фото: http://army-news.ru

Під час випробувань багатоцільового атомного підводного човна "Северодвінськ" проекту 885 "Ясень" ядерний реактор підводного човна не видав необхідної потужності й не забезпечив необхідний рівень гучності, повідомляє "Лента.ру" з посиланням на джерело.

У підсумку Росія ухвалила рішення, що човен буде прийнято на озброєння не раніше 2013 року.

"Із такими серйозними недоліками корабель на озброєння флоту приймати не можна", - пояснило джерело агентства.

Нині також не завершено контракт на поставку для АПЧ проекту "Ясень" нових самонавідних торпед, які виробляє завод "Дагдизель".

"Нової торпеди з необхідними характеристиками досі немає. Той виріб, який створено, є вибухонебезпечним і тому не може бути використаний для озброєння підводного човна", - розповів представник Оборонно-промислового комплексу Росії (ОПК).

У разі подальшої затримки з постачанням торпед "Дагдизель" АПЧ "Северодвінськ" озброять торпедами старого типу, які стояли на озброєнні підводних човнів проекту 949А "Антей" (до яких належав атомохід "Курськ").

АПЧ "Северодвінськ", головний корабель проекту 885 "Ясень", спущений на воду 15 червня 2010 року. У вересні 2011 року АПЧ вийшов у море на ходові випробування.

Наразі триває будівництво підводного човна "Казань", розробленого за модернізованим проектом 885М. У загальній складності до 2021 року ВМФ Росії поповниться сімома або вісьмома підводними човнами проекту 885.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram