ГоловнаСвіт

Сайт WikiLeaks зазнав хакерської атаки

У мікроблозі ресурсу сказано, що кількість запитів, які одночасно надходять на сайт, така, що потік інформації сягає швидкості 10 гігабітів на секунду.

Сайт WikiLeaks зазнав хакерської атаки
Скриншот сайта wikileaks.org
Фото: Lenta.ru

Сайт WikiLeaks зазнав хакерської атаки. DDoS-атака на ресурс почалася в перші дні серпня і протягом останніх подужчала, поширившись, зокрема, на пов'язані з ресурсом сайти. Зараз WikiLeaks недоступний.

У Twitter WikiLeaks сказано, що кількість запитів, які одночасно надходять на сайт, така, що потік інформації сягає швидкості 10 гігабітів на секунду. Зазначають також, що атаку влаштовано складніше, ніж звичайні атаки такого типу, а кількість IP-адрес, із яких надходять запити, обчислюється тисячами.

Відповідальність за атаки взяло на себе якесь хакерське угруповання AntiLeaks. Її учасники називають себе "молодими американцями, яких глибоко турбує розвиток подій навколо Джуліана Ассанжа (засновника WikiLeaks)". Раніше про це угруповання нічого не було відомо.

"Ассанж очолює терористів нового покоління. Ми робимо те, що робимо, на знак протесту проти його намірів сховатися від правосуддя в Еквадорі. Якщо йому це вдасться, це стане прикладом для інших, які підуть його слідами. Ми не зупинимося, і вони нас не зупинять", - заявляє AntiLeaks.

Джуліан Ассанж, якого у Швеції звинувачують у зґвалтуванні, а у США - в шпигунстві, останні два місяці перебуває на території посольства Еквадору у Великобританії. Так він намагається уникнути екстрадиції до Швеції, яка може передати його США, де Ассанжові загрожує довічне ув'язнення. Ассанж попросив політичного притулку в Еквадорі, проте влада цієї країни наразі не відповіла на його запит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram