ГоловнаСвіт

Ізраїль випробував систему оповіщення про ракетні удари за допомогою СМС

Повідомлення розсилатимуть чотирма мовами: івритом, російською, арабською й англійською.

Ізраїль випробував систему оповіщення про ракетні удари за допомогою СМС
Фото: lifenews.ru

В Ізраїлі 12 серпня почалося випробування системи оповіщення про ракетні удари за допомогою СМС. Ця система призначена для попередження жителів країни про загрозу ракетних ударів з боку Ірану або базованої в Лівані "Хезболли".

Повідомлення розсилатимуть чотирма мовами: івритом, російською, арабською й англійською. Система влаштована так, що попередження можна розсилати жителям різних регіонів, спираючись на передбачувану траєкторію польоту ракети. Тестування триватиме до 16 серпня.

Система оповіщення про ракетні удари за допомогою СМС перебувала в розробці кілька років. Складнощі з її запуском виникли через те, що Міністерство оборони Ізраїлю не могло домовитися з операторами мобільного зв'язку, однак, вочевидь, розбіжності вдалося подолати. Під час тестування повідомлення отримають абоненти трьох найбільших операторів мобільного зв'язку: Cellcom, Pelephone і Orange.

Робота системи оповіщення перебуватиме рід контролем Командування тилу Ізраїлю. Представник цього управління зазначив, що за бажанням абонента попередження про ракетні удари можна вимкнути.

Необхідність оперативного попередження населення про загрозу ракетних ударів виникла у зв'язку з тим, що Ізраїль незабаром може розпочати військову операцію проти Ірану, який ізраїльська влада підозрює в розробці ядерної зброї. Іран вже пообіцяв, що в разі початку такої операції завдасть удару у відповідь.

Як повідомляли раніше, пуск ракет із території Ірану ізраїльські радари спроможні засікти за 15 хвилин до моменту удару. У випадку із "Хезболлою" часу для ухвалення відповідних заходів після пуску й евакуації набагато менше: ракети невеликої та середньої дальності, які використовують бойовики руху, долетять до Ізраїлю за кілька хвилин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram