ГоловнаСвіт

Лідера грузинської опозиційної коаліції оштрафували на 12 мільйонів доларів

На Іванішвілі і його прихильників уже не раз накладали штрафи за звинуваченнями в підкупі виборців.

Лідера грузинської опозиційної коаліції оштрафували на 12 мільйонів доларів

Лідера опозиційної коаліції "Грузинська мрія", мільярдера Бідзина Іванішвілі оштрафували на 12,3 мільйона доларів за незаконні пожертвування на користь створеної ним коаліції. Це рішення 11 серпня ухвалив Тбіліський міський суд, задовольнивши таким чином клопотання Державної служби аудиту Грузії про адміністративно-правові порушення.

Суд також здійснив перерахунок сум, знятих Іванішвілі зі своїх рахунків, унаслідок чого їхній обсяг зменшився з 5,5 мільйона ларі (3,4 мільйона доларів) до 4,4 мільйона ларі (2,7 мільйона доларів).

Рішення суду зумовлене тим, що Іванішвілі не задовольнив вимоги Держслужби аудиту, згідно з якою мав повернути в банк внесену з власних рахунків готівку. Адвокати Іванішвілі називають цю вимогу незаконною і мають намір оскаржити рішення суду.

Напередодні Тбіліський міський суд з тієї самої причини наклав штраф на одного з лідерів коаліції "Грузинська мрія", екс-капітана збірної країни з футболу Каху Каладзе. Про те, що екс-футболіста підозрюють у сумнівних операціях із готівкою, стало відомо наприкінці липня 2012 року.

Іванішвілі і його прихильників уже не раз штрафували за звинуваченнями в підкупі виборців і порушенні законодавства про фінансування політичних організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram