ГоловнаСвіт

Назарбаєв спрогнозував третю індустріальну революцію у світі через 20-30 років

Усі професії, які ми називаємо, слюсарі, токарі, зварювальники - усе це відпаде, заявив глава Казахстану.

Назарбаєв спрогнозував третю індустріальну революцію у світі через 20-30 років
Нурсултан Назарбаев
Фото: Lenta.ru

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаев вважає, що через 20-30 років у світі почнеться третя індустріальна революція. Про це глава держави заявив на зустрічі з педагогами інтелектуальної школи в Кокшетау.

"Ось те, що зараз ми робимо, - це все відпаде. Усі професії, які ми називаємо, слюсарі, токарі, зварювальники - усе це відпаде. Абсолютно інша технологія, інше виробництво. Літаки збирають за програмою 3D - і жодних ватманів і креслень, тобто вони створюються без присутності людини", - розповів президент.

За словами Назарбаєва, щоб освоювати техніку майбутнього, потрібні "особливі люди". "Такими не можуть бути всі, нічого в цьому страшного, але нам потрібні люди, які вели б Казахстан наприкінці XXI століття, - наголосив президент. - Ось ці діти якраз дозріють до цього моменту. І ми повинні створювати таку молодь".

Інтелектуальну школу фізико-математичного спрямування відкрили в Кокшетау 1 вересня 2009 року. Зараз там навчається 761 учень (казахською мовою - 411, російською - 350).

Як відомо, першою індустріальною революцією прийнято вважати кінець XVIII - початок XIX століть. Стосується цей термін здебільшого Англії, де тієї пори відбулися різкі зміни в технологіях виробництва. Другою промисловою революцією називають кінець ХІХ - початок ХХ століть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram