ГоловнаСвіт

Грузинському опозиціонерові виписали штраф на $ 12 млн

Він нібито порушив закон при пожертвуванні на користь створеної ним коаліції.

Грузинському опозиціонерові виписали штраф на $ 12 млн
Бидзина Иванишвили

Мільярдера Бідзіна Іванішвілі, лідера опозиційної коаліції "Грузинська мрія", оштрафували на 12,3 мільйона доларів за незаконні пожертвування на користь створеної ним коаліції.

Як повідомляє "Інтерфакс", це рішення 11 серпня ухвалив Тбіліський міський суд, задовольнивши таким чином клопотання Державної служби аудиту Грузії про адміністративно-правові порушення.

Суд також здійснив перерахунок сум, знятих Іванішвілі зі своїх рахунків, унаслідок чого їх обсяг зменшився з 5,5 мільйона ларі (3,4 мільйона доларів) до 4,4 мільйона ларі (2,7 мільйона доларів).

Рішення суду було обумовлено тим, що Іванішвілі не задовольнив вимогу Держслужби аудиту, згідно з якою повинен був повернути в банк унесену з власних рахунків готівку. Адвокати Іванішвілі називають цю вимогу незаконною і мають намір оскаржити рішення суду.

Напередодні Тбіліський міський суд із тієї ж причини наклав штраф на одного з лідерів коаліції "Грузинська мрія", екс-капітана збірної країни з футболу Каху Каладзе. Про те, що екс-футболіста підозрюють у сумнівних операціях із готівкою, стало відомо наприкінці липня 2012 року.

Іванішвілі та його прихильників уже не раз штрафували за звинуваченнями в підкупі виборців і порушенні законодавства про фінансування політичних організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram