ГоловнаСвіт

Аргентинський чиновник запропонував годувати бідних дітей голубами

Уряд не оцінив ініціативи держслужбовця.

Аргентинський чиновник запропонував годувати бідних дітей голубами

В Аргентині губернаторові провінції Кордова довелося усунути з посади чиновника Оскара де Алленде. Причиною звільнення стали благі наміри останнього: він придумав, як йому здалося, ідеальний спосіб нагодувати малозабезпечених школярів смачними і дешевими обідами.

Як повідомляє Dia a Dia Cordoba, де Алленде виніс на обговорення керівництва провінції ідею використовувати для шкільних їдалень голубів, кількість яких в самій лише аргентинській Кордові сягає 600 мільйонів, що загрожує регіону екологічною катастрофою. Чиновник же вирішив, що так можна буде вирішити відразу дві проблеми: нагодувати школярів і скоротити кількість птахів.

Через день 11 місцевих газет вийшли із заголовками на кшталт "нужденних хочуть нагодувати голубом миру". Після цього Оскара де Алленде, який миттю отримав прізвисько "птах", звільнили з уряду зі скандалом, а керівництво провінції заявило, що ініціатива була його власною і вони не має до неї жодного стосунку.

Голуби є серйозною проблемою для екології багатьох регіонів, проте до де Алленде нікому не спадала ідея використовувати їхнє м'ясо в їжу. В інших країнах із птахами борються альтернативними способами: наприклад, у Женеві запроваджено штраф за годування голубів у парках.

Нагадаємо, заступник мера Сум запропонував напоїти голубів вином.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram