ГоловнаСвіт

ООН: потенціал для продовольчої кризи зростає разом із цінами

Аналітики вважають, що кризи вдасться уникнути.

ООН: потенціал для продовольчої кризи зростає разом із цінами
Фото: alternativenews.org

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) заявила, що після падіння світових цін протягом попередніх трьох місяців ціни на продовольство зросли і зростають далі, збільшуючи потенціал для продовольчої кризи - схожий спостерігали у 2007-2008 рр.

Про це повідомляє Reuters.

"Ціни мають потенціал, щоб рости й далі. Безумовно, не буде такого сезону, коли ціни опустяться нижче, ніж попереднього року", - заявив старший економіст і провідний зерновий аналітик ФАО Абдолреза Аббасіан.

Однак аналітик вважає, що продовольча криза, яка вибухнула п'ять років тому через те, що зростання ф'ючерсних зернових ринків сприяло зростанню цін, повториться, тільки якщо країни почнуть проводити політику, що передбачає заборону на експорт.

Продовольчий індекс ФАО, який вимірює щомісячні зміни цін на зернові, олійні культури, молочні продукти, м'ясо і цукор, у середньому становив 213 пунктів у липні порівняно з 201 у травні.Утім, індекс за липень, як і раніше, нижчий від рекордних 238 пунктів, яких він сягнув у лютому 2011 року. Однак ФАО наголошує, що він близький до показників під час продовольчої кризи 2007-2008 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram