ГоловнаСвіт

У Туреччині курдські бойовики напали на військовий автобус

Одна особа загинула, четверо отримали поранення.

У Туреччині курдські бойовики напали на військовий автобус
фото из архива
Фото: EPA/UPG

Курдські бойовики напали на військовий автобус, який прямував на військово-морську базу в західній провінції Ізміра (Туреччина), декілька людей поранено.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на місцеві ЗМІ.

За деякими повідомленнями, внаслідок нападу одного солдата було вбито, четверо інших отримали поранення. На відео з місця подій ЗМІ показали, що задні вікна військового транспорту підірвали, а аварійно-рятувальні служби оточили місце інциденту на дорозі.

Dogan News Agency повідомила, що повстанці з Курдської робочої партії (КРП), перш ніж відкривати вогонь по автобусу близько 08:00 ранку (0500 GMT), підірвали вибухівку в невеликому курортному містечку Фока на узбережжі Егейського моря, де розташована військово-морська база. Після цього солдати відкрили вогонь у відповідь. Агентство також повідомляє, що поранених солдатів доставили в найближчу лікарню для лікування.

Представник поліції провінції Ізміра підтвердив, що декілька людей поранені, а слідство триває.

Напади на військовий транспорт звичне явище в південно-східній Туреччині, де члени КРП ведуть боротьбу за незалежність Курдистану з 1984 року. Проте напади бунтівників доволі рідко відбуваються на заході Туреччини. За роки конфлікту загалом загинули понад 40 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram