ГоловнаСвіт

"Убитий" сирійськими повстанцями генерал знайшовся в Москві

Військовий в запасі засмучений провокацією повстанців.

"Убитий" сирійськими повстанцями генерал знайшовся в Москві
Владимир Кожиев, архивное фото
Фото: www.newsfiber.com

Генерал-майор російської армії Володимир Кожиєв, про вбивство якого заявили сирійські повстанці, живий і перебуває в Москві, повідомляє "Интерфакс" із посиланням на джерело в силових структурах.

Джерело підтвердило слова представника Вільної армії Сирії (ВАС) - генерал дійсно був радником міністра оборони Сирії, проте якийсь час тому, звільнений у запас, повернувся до Росії.

Крім того, незабаром після цього повідомлення агентства Кожиєв вийшов на зв'язок і підтвердив інформацію джерела "Интерфакса" - як зазначає РІА "Новости", він зустрівся з журналістами в будівлі Міноборони РФ. Також з'ясувалося, що насправді прізвище генерала Кужеєв.

"Суто по-людськи мені це неприємно, як генерал запасу я розумію, що ця інформація не тільки провокація щодо мене, а й, перш за все, щодо моєї країни", - заявив він.

Нагадаємо, про вбивство російського генерала в Сирії вранці 8 серпня повідомив телеканал "Аль-Арабія" з посиланням на відеоролик, розміщений на YouTube. У цьому ролику представник армії повстанців заявив, що під час спецоперації ВАС було вбито російського генерала Володимира Петровича Коджиєва. Він також продемонстрував документи вбитого і його особистого перекладача Ахмеда Аюкаєва.

Проте після появи інформації про вбивство генерала посольство РФ у Сирії виступило зі спростуванням, а представник міноборони Росії заявив, що генерала з прізвищем Коджиєв у діючій російській армії немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram