ГоловнаСвіт

Обама звільнив керівника Агентства ПРО за брутальне поводження з підлеглими

Чутки про зміну голови Агентства ПРО з'явилися ще в травні.

Обама звільнив керівника Агентства ПРО за брутальне поводження з підлеглими

Президент США Барак Обама вирішив звільнити керівника Агентства з протиракетної оборони (ПРО) Патріка О'Райллі, якого звинувачують у брутальному ставленні до підлеглих.

Чутки про зміну голови Агентства ПРО з'явилися ще в травні, а 7 серпня про це рішення адміністрації оголосив міністр оборони Леон Панетта. Патрік О'Райллі займав свій пост із 2008 року.

Відомо, що в травні проти генерала розпочали внутрішньовідомче розслідування. Перевірка засвідчила, що він регулярно принижував своїх підлеглих - це обернулося відставкою шести осіб із керівництва відомства. Після гучного скандалу Білий дім вирішив знайти агентству нового шефа. Барак Обама доручив очолити відомство контр-адміралу Джеймсу Сирінгу, який раніше керував управлінням об'єднаних військових систем. Білий дім може подати його кандидатуру в Сенат ще до початку осінніх парламентських канікул.

Відставка одного з ключових американських парламентерів у діалозі Москви і Вашингтона щодо євроПРО збіглася з глухим кутом у переговорах, провину за що тепер можна покласти й на екс-голову профільного відомства США.

Відставка О'Райллі стала символічним завершенням переговорного циклу Москви і Вашингтона про розміщення систем ПРО у Європі. Після президентських виборів у США нову адміністрацію в діалозі з Москвою представлятиме, радше за все, вже Джеймс Сирінг, який не асоціюється з провалом у переговорах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram