ГоловнаСвіт

Лукашенко оголосив про початок осені

Президент Білорусі розкритикував аграріїв за нерозторопність у зборі врожаю.

Лукашенко оголосив про початок осені

Президент Білорусі Олександр Лукашенко провів селекторну нараду з головами регіонів і розкритикував їх за нерозторопність у зборі врожаю. Повідомляють регіональні ЗМІ країни.

"Було обіцяно до 10 серпня за такої ситуації переважно закінчити жнива, а в нас іще третина врожаю на полях. Можу вас привітати! Від завтра починається осінь", - сказав Лукашенко.

За інформацією ЗМІ, незабаром погода в Білорусі дійсно може погіршитися. І якщо зараз не поквапитися, урожай залишиться на полях. Тоді досягти рекорду - а цього року в республіці сподіваються зібрати майже 10 мільйонів тонн зернових - аграріям не вдасться.

Але незважаючи на те, що аграрії трудяться цілодобово, на полях усе ж не вистачає робочих рук. Тому, за словами міністра сільського господарства і продовольства Білорусі Василя Павловського, до роботи залучають молодих механізаторів. Щоб дефіциту працівників під час жнив більше не було, в країні цього року збільшили набір в аграрні коледжі та ВНЗ. Щоправда, від сторонньої допомоги влітку відмовлятися не збираються. Адже зі жнивами головне - встигнути.

Як повідомляли раніше, в Україні не припиняють знижувати прогнози врожаю зерна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram