ГоловнаСвіт

Іранські ЗМІ повідомляють, що турецькі війська увійшли на територію Сирії

За підтримки бронетехніки та бойових вертольотів.

Іранські ЗМІ повідомляють, що турецькі війська увійшли на територію Сирії
Фото: www.trend.az

Іранський супутниковий телеканал Press-TV 7 серпня оголосив, що підрозділи турецької армії за підтримки бронетехніки та бойових вертольотів перетнули сирійський кордон і ввійшли в місто Джараблус, який населяють переважно курди.

Іранський телеканал не повідомив, чи зустріли спротив турки. Джерел своєї інформації він також не розкрив.

Джараблус розташований на кордоні з Туреччиною, приблизно за 100 кілометрів на північний схід від Алеппо - найбільшого міста й економічної столиці Сирії. Раніше повідомляли, що 19 липня повстанці з Вільної армії Сирії взяли цей населений пункт під контроль.

Минулого тижня в кількох місцях біля сирійського кордону турецьке командування зосередило десятки танків і тисячі військовослужбовців. За офіційною інформацією, усі вони проводили навчання, відпрацьовуючи прийоми пересування пересіченою місцевістю.

Окрім того, турецьке керівництво заявляло, що обов'язково увійде в суміжну державу, якщо там облаштуються бойовики Курдської робітничої партії (КРП) - організації, яку Анкара вважає терористичною.

Згідно з повідомленнями кореспондента CNN у північній Сирії Айвана Вотсона, активісти КРП не тільки облаштувалися на півночі Сирії, а й установлюють там свої блокпости.

Телеканал Press-TV повністю підконтрольний уряду Ірану. Жодних підтверджень новин про початок вторгнення з інших джерел не надходило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram