ГоловнаСвіт

Криза в Сирії не повинна перерости в сектантську війну, - Клінтон

Держсекретар США вважає, що міжнародна спільнота має підготуватися до політичного переходу.

Криза в Сирії не повинна перерости в сектантську війну, - Клінтон
архивное фото

Державний секретар США Гілларі Клінтон заявила у вівторок, що криза в Сирії не повинна перерости в сектантську війну, і попередила, що "довірені особи або терористи" не повинні втручатися в конфлікт.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми повинні дуже чітко дати зрозуміти, що сподіваємося уникнути сектантської війни. Ті, хто намагається використати ситуацію, відправляючи довірених осіб або терористів, повинні розуміти, що ми не будемо із цим миритися", - заявила Клінтон на прес-конференції в південноафриканській столиці Преторії.

Державний секретар США, яка зараз перебуває в турне Африкою, не пояснила, кого мала на увазі під "довіреними особами та терористами", і не назвала якоїсь конкретної країни чи групи. Проте ескалація насильства в Сирії все більше розпалює міжрелігійну ворожнечу в регіоні: повстанців, переважно сунітів, підтримують сунітські Туреччина й арабські держави затоки, які виступають проти уряду Асада. Тим часом шиїтський Іран підтримує Асада.

Клінтон також заявила, що міжнародна спільнота повинна активізувати роботу з планування життя в Сирії після демісії Асада.

"Ми повинні з'ясувати, як наблизити день, коли мине кровопролиття і почнеться політичний перехід... Ми повинні переконатися, що державні інститути залишаються недоторканними", - резюмувала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram