ГоловнаСвіт

Сирійська армія оточила бунтівників в Алеппо

Конфліктуючі сторони ведуть боротьбу за місто, є жертви.

Сирійська армія оточила бунтівників в Алеппо
Фото: EPA/UPG

Сирійські повстанці в Алеппо у вівторок заявили, що сили президента Башара Асада оточили їхню фортецю на південному в'їзді в найбільше місто країни, а їхні боєприпаси закінчуються.

Про це повідомляє Reuters.

Асад після перемоги над повстанцями в Дамаску зміцнює свої війська в рамках підготовки до нападу, який покликане повернути захоплені повстанцями райони економічної столиці Сирії Алеппо.

"Сирійська армія намагається оточити нас із двох боків Салахеддіна", - сказав Шейх Тауфік, один із польових командирів, посилаючись на південно-західний район, де протягом останнього тижня тривають запеклі бої.

За його словами, вранці район обстрілювали з мінометів і танків, що змусило повстанців сховатися в будівлях, які обвалюються, і вкритих уламками вуличках. Під прикриттям бомбардування танки і снайпери увійшли в Салахеддін, розмістилися на дахах і перешкоджають повстанцям. Інший командир повстанців, Абу Алі, каже, що снайпери заважають повстанцям, залучаючи підкріплення і постачання. Він також сказав, що п'ятеро його бійців вбито в понеділок, 20 отримали поранення. Але повстанці заявили, що вони все ще контролюють головні вулиці Салахеддіна, які є лінією фронту в боротьбі з силами Асада.

Активісти опозиції в Алеппо також кажуть, що рано вранці винищувач обстрілював цілі в східних районах Алеппо, а також було чутно артилерійський обстріл.

"Дві сім'ї, близько 14 осіб загалом, вважають убитими після того, як снаряд потрапив у їхній будинок і він обвалився сьогодні вранці", - сказав активіст, додавши, що будинок розташований на вулиці неподалік від школи, де ховаються повстанці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram