ГоловнаСвіт

У ПАР племінний ритуал переріс у бійню

Африканський національний конгрес вважає, що в провінції, де стався інцидент, відроджується політичне насильство.

У ПАР племінний ритуал переріс у бійню
Фото: amazanga.livejournal.com

П'ять осіб було вбито і 17 поранено під час традиційної церемонії в одному із сіл ПАР, коли бойовики відкрили вогонь по натовпу.

Про це повідомляє Reuters.

Місцеві засоби масової інформації заявили, що нападники були знайомі з жертвами, які у вихідні проводили церемонію "зрілого віку" для двох жінок у Сандамбілі, в провінції Квазулу-Натал, за 470 км на південний схід від Йоханнесбурга.

Причину стрілянини не з'ясовано, але після того, як кілька тижнів тому в Квазулу-Наталі застрелили чиновника з Африканського національного конгресу (АНК), уряд висловив стурбованість відродженням політичного насильства в провінції. Крім того, АНК назвав убивство політично вмотивованим.

"Це була не фракційна боротьба між двома регіонами. Це були люди з тієї самої області", - розповів лідер Принц Нкосінахі Зулу газеті The Witness.

Комісар поліції в провінції Квазулу-Натал Ммамонні Нгобені сказав: "Я впевнений, що ми притягнемо винуватих до відповідальності. У сучасному суспільстві немає місця для людей, які можуть вбивати ні в чому не винних людей, не моргнувши оком".

Перед першими демократичними виборами в ПАР 1994 року, провінція Квазулу-Натал, будинок президента Джейкоба Зуми, була сценою кривавої бійні: представники партії АНК і Партії свободи Інката вбивали одне одного.

Поліція сказала, що напад на учасників церемонії стався на вершині пагорба, у місці настільки віддаленому, що потрапити туди можна тільки після 45-хвилинного підйому.

"Між цими двома сім'ями давня ворожнеча", - розповів вождь племені Нланлакаїфана Шанді виданню The Witness.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram