ГоловнаСвіт

Індія: біженці зі штату Ассам потерпають від хвороб

12 людей померли.

Індія: біженці зі штату Ассам потерпають від хвороб
Фото: EPA/UPG

Гуманітарні організації повідомляють, що сотні тисяч людей, які переховуються від насильства у штаті Ассам у злиденних, переповнених таборах на північному сході Індії, гостро потребують харчів.

Про це повідомляє Reuters.

Щонайменше 12 осіб, зокрема четверо дітей, померли і тисячі потерпають від таких захворювань, як діарея і малярія, спричинених поганими умовами в державних таборах штату Ассам, де знайшли притулок близько 400 тисяч осіб.

"Ми у стані підвищеної бойової готовності. Люди в таборах потерпають від діареї, дизентерії, малярії та високої температури. Ми стурбовані станом немовлят і вагітних жінок", - сказав міністр охорони здоров'я Хіманта Бісва Сарма.

Нагадаємо, причиною сутичок в Ассамі стали напади й убивство мусульманськими переселенцями із сусіднього Бангладешу чотирьох юнаків із племені Бодо, яке домінує в окрузі Кокраджар. У відповідь озброєні бодо напали на мусульман, яких вони підозрюють у вбивстві.

Збройні сутички стали випробуванням для сил безпеки Індії, які намагаються відновити лад у штаті Ассам, що славиться своїми чайними плантаціями. Наприкінці липня прем'єр-міністр Індії Манмохан Сінгх відвідав штат і закликав сторони конфлікту до спокою.

За офіційними даними, у збройних сутичках уже загинула 61 людина - декотрих убили мачете; десятки сіл стерті з лиця землі, що змусило і бодо, і мусульман переховуватися в школах і громадських центрах, які перетворили на табори для біженців.

Сармаза значає, що в таборах хворіють близько 8 тисяч дітей віком до двох років, а в сотень інших позитивний результат на малярію. Також у таборах близько 4 тисяч вагітних жінок, які потребують медичної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram