ГоловнаСвіт

Турецьку опозицію обурила фотографія Обами з битою в руках

У Білому домі заявили, що єдиною метою публікації фотографії було наголосити на тісній співпраці американського і турецького лідерів.

Турецьку опозицію обурила фотографія Обами з битою в руках
Барак Обама беседует с Реджепом Тайипом Эрдоганом
Фото: Lenta.ru

Опозиційна Республіканська народна партія Туреччини зажадала від прем'єр-міністра Реджепа Таїпа Ердогана повідомити парламент, що він має намір робити у зв'язку з публікацією фотографії, на якій президент США Барак Обама тримає биту під час телефонної розмови з головою турецького уряду.

"Ця фотографія пояснює, від кого наш прем'єр-міністр отримує накази для управління країною", - заявив один із членів партії. Її віце-президент, зі свого боку, зажадав, щоб Ердоган повідомив, чи бачив він фотографію і має намір щось зробити у відповідь на "приховану образу на адресу Туреччини та її народу".

Телефонна розмова між Обамою й Ердоганом відбулася в понеділок, 30 липня. Дізнавшись про реакцію деяких турецьких політиків, у Білому домі заявили, що єдиною метою публікації фотографії було наголосити на тісній співпраці американського і турецького лідерів, а також привернути увагу до серйозної розмови, яку вони присвятили погіршення ситуації в Сирії.

Тим часом низка турецьких ЗМІ зчинили галас навколо жартівливої фотографії, зазначає агентство. Зокрема, один із колумністів припустив, що найрозумніше буде симетрично відповісти: коли Ердоган телефонуватиме Обамі, йому слід узяти в руку капець, пасок чи качалку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram