ГоловнаСвіт

Росія врятує Сирію від нестачі енергоресурсів

Зараз проти Дамаска чинні санкції Євросоюзу, США і Ліги арабських держав.

Росія врятує Сирію від нестачі енергоресурсів
Фото: finance.obozrevatel.com

Дамаск і Москва домовилися про постачання енергоресурсів у Сирію. Про це заявив віце-прем'єр близькосхідної держави з питань економіки Кадрі Джаміль.

Заступник голови уряду зазначив, що Сирії бракує сировини і нафтопродуктів через односторонні санкції країн Заходу. "Це незаконні санкції, і Росія взяла на себе завдання допомогти Сирії економічно за нинішніх умов", - заявив Джаміль. За його словами, "конкретні кроки" для залагодження труднощів з енергоресурсами можливі найближчими тижнями.

Наприкінці травня міністр нафти Сирії Суфіан Алау заявляв, що через міжнародні санкції у країні виник дефіцит газу та пального, у зв'язку з чим суттєво зросли ціни на цю продукцію. Алау розповідав, що сирійці шикуються в довгі черги, щоб купити паливо.

Американський посол у Сирії Роберт Форд відкидав версію дефіциту енергоресурсів унаслідок міжнародних санкцій. Дипломат зазначав, що брак палива виник через надуживання військових у боях із противниками режиму Башара Асада.

Зараз проти Дамаска чинні санкції Євросоюзу, США і Ліги арабських держав. ЄС увів заборону для своїх компаній на закупівлю нафти в Сирії, а Америка закрила деяким сирійським чиновникам доступ до своєї фінансової системи. ЛАГ заборонила своїм членам здійснювати операції із ЦБ Сирії, а також наказала припинити фінансування проектів у цій країні. Країни ввели обмежувальні заходи стосовно режиму Асада у зв'язку з тим, що президентові держави не вдається мирно залагодити конфлікт з опозицією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram