ГоловнаСвіт

Ізраїль нападе на Іран найближчими днями, - думка

Ізраїльський прем'єр-міністр закликає США якнайшвидше розпочати військову кампанію.

Ізраїль нападе на Іран найближчими днями, - думка
Фото: rian.ru

Ізраїль нападе на Іран найближчим часом. Таку оцінку висловив колишній голова ізраїльської розвідки (АМАН) генерал Аарон Зєев Фаркаш. За словами Фаркаша, Іран не надто побоюється падіння свого режиму, інакше припинив би ядерну програму ще 2002 року, коли американці вторглися в Ірак, повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Екс-глава розвідки радить міжнародній спільноті підтримати Ізраїль у намірі завдати воєнного удару по Ірану.

"Точковий удар може увінчатися успіхом, але потім слід закріпити успіх, а це буде важко зробити, оскільки Ізраїль дуже далеко від Ірану. Без підтримки це практично неможливо", - зазначив Фаркаш.

Нагадаємо, незадовго до п'ятничної молитви 27 липня верховний лідер Ірану аятола Алі Хамейні викликав до себе вищих воєначальників країни на "останню військову нараду". "Ми опинимося в стані війни протягом декількох тижнів", - сказав він присутнім.

Питання можливого нападу Ізраїлю і США на ядерні об'єкти Ірану стало лейтмотивом візиту міністра оборони США Леона Панетти до Ізраїлю.

Тим часом прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу наполягає на тому, що через зволікання Ізраїлю та США з ударом по Ірану зменшує ефект їхньої кампанії. За його словами, такими темпами невдовзі цей задум узагалі виявиться марним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram