ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Опитування: Обама лідирує у президентських перегонах

Президентські вибори у США пройдуть 6 листопада.

Опитування: Обама лідирує у президентських перегонах

Президент США Барак Обама з великим відривом утримує лідерство в президентських перегонах, свідчать дані опитування Pew Research Center.

Згідно з результатами дослідження, 51% опитаних зізнався, що підтримує Обаму або схиляються до того, щоб підтримати його на президентських виборах. Тим часом 41% підтримує конкурента діючого президента - екс-губернатора Массачусетса Мітта Ромні.

Ці цифри близькі до липневих результатів опитування, а за підсумками восьми останніх опитувань Pew Research Center, проведених із січня нинішнього року, Обама постійно зберігає лідерство з відривом від 4 до 12%. Мінімальний розрив між кандидатами - 4% - спостерігають у 12 штатах, де традиційно розгортається напружена передвиборча боротьба. Рейтинг Обами в Колорадо, Айові, Флориді, Мічигані, Неваді, Нью-Гемпширі, Північній Кароліні, Огайо, Вірджинії та Вісконсині становить 48%, Ромні - 44%.

Опитування проводили з 16 по 26 липня, на запитання відповіли 2 508 дорослих американців.

Практично всі опитування свідчать про лідерство Обами в президентських перегонах, тоді як Pew Research Center зазначає, що рейтинг Обами, як для діючого глави держави, не дуже високий. На думку експертів, винувата в цьому економічна ситуація в країні, радикально поліпшити яку Обама наразі не може.

Президентські вибори у США пройдуть 6 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram